Web Geliştirme için kullanılan 5 IDE

Günümüzde geliştirilen web sitesi, uygulama vb. geliştirmeler her geçen gün daha fazla kullanıcı dostu arayüz ve tasarıma sahip olarak yayınlanıyor. Bu uygulamaların geliştirildiği ortamlarda teknik olarak bu özelliklerin oluşmasında katkı sağlamaktadır. Bu yazımızda yaygın şekilde kullanılan 5 web geliştirme IDE’si incelenmektedir.

1-VS CODE

Bu IDE’ler ilki VS Code editörü. VS Code, Microsoft tarafından geliştirilen yaklaşık 14 milyon geliştirici tarafından kullanılan markette en fazla talep gören IDE’lerin başında gelmektedir. Windows, Linux ve MAC işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü, desteklediği diller, snippetler nedeniyle de çok tercih edilmektedir.
İndirmek için tıklayınız.

2-ATOM

Atom açık kaynak kodlu olarak Github üzerinde yayınlanan Web Geliştirme için yaygın olarak kullanılan IDE’lerin başında gelmektedir. Javascript ile yazılmış olan eklentileri destekleyen cross platform bir uygulamadır. VS Code ile karşılaştırıldığında daha az eklentiye sahiptir.

İndirmek için tıklayınız.

3-SUBLIME TEXT

John Skinner tarafından geliştirilmiştir. Sublime HQ Pty Ltd’nin bir ürünüdür. Platformlar arası bir yazılımdır. HTML, CSS, JavaScript, Python’u destekler. Kullanıcı arayüzünün kullanımı iyi ve kolaydır.

Aslında bir metin editörü olmasına rağmen otomatik kod tamamlama, kod girintilerini ayarlama, komut paleti ve dosya sistemi organizasyonu ile tercih edilir hale gelmiştir.

İndirmek için tıklayınız.

4-PyCharm

Pycharm, jetbrains tarafından geliştirilen Python, Web Geliştirme, Veri Bilimi için tercih edilen bir IDE’dir. HTML, CSS, JavaScript, Node JS vb. destekler.Genelde yeni başlayanlar için önerilen bir uygulamadır.

İndirmek için tıklayınız.

5-PHPStorm

PHPStorm bir Jetbrains ürünüdür, HTML 5, CSS, Sass, Less, Stylus, CoffeeScript, TypeScript, Emmet ve JavaScript’i destekler. Yeniden düzenleme, hata ayıklama ve birim testi mevcuttur.

İndirmek için tıklayınız.